Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulyka képes leírás - Fogyókúrás receptek.tlap.hu
részletek »

Pulyka - Fogyókúrás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fogyokuras-receptek.tlap.hu » Pulyka
Keresés
Találatok száma - 4 db
Illatos-omlós pulykaszelet

Illatos-omlós pulykaszelet

Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel.

Pulykaszelet cukkinin

Pulykaszelet cukkinin

A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük. Két evőkanál olajat felforrósítunk egy nagy serpenyőben, és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a cukkinit, és öt percig, fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk. Ráöntjük a csirkelevest, majd pirospaprikával és egy késhegynyi borssal fűszerezve, további tíz percig pároljuk, végül nyitott edényben addig kevergetjük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog. A pulykaszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetjük, majd bedörzsöljük a megmaradt borssal...

Tavaszi tekercs recept

Tavaszi tekercs recept

A pulykamell szeletet jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A sárgarépát, a gyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát apró kockákra vágjuk Összekeverjük a nyers tojással, finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk és a húsra kenjük. A húst összetekerjük és megtűzzük. A hústekercset olajon, pici apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arany krémmel, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk.

Egészséges életmód magazin hírek
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem kell sötétben hazaérkezni. Örülünk az ébredező, megújuló természet csodálatos színeinek. De sajnos a hóval, hideggel és esővel tarkított telet követően menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság is, van akinél előbb, van, akinél később. A tavaszi fáradtság tünetei...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a...
Zöldséggel töltött pulykarolád

Zöldséggel töltött pulykarolád

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk (pár percig forró vízben főzzük), leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük a mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd roláddá tekerjük és konyhai zsineggel átkötjük. A roládot a felforrósított olajba tesszük, és minden oldalát barnára sütjük. Ezután aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.

Tuti menü