Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hal - Fogyókúrás receptek képes leírás - Fogyókúrás receptek.tlap.hu
részletek »

Hal - Fogyókúrás receptek - Fogyókúrás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fogyokuras-receptek.tlap.hu » Hal - Fogyókúrás receptek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Édes-csípős halsaláta

Édes-csípős halsaláta

A paradicsomkonzervet sóval, borssal, fokhagymával, balzsamecettel, és az édes chili szósszal összeforraljuk, így kapjuk a paradicsomszószt. A megmaradt halszeleteket (nálam konfitálásból maradt meg) csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon sóval, borssal átpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt. A salátakeveréket a tányérokra szedjük, erre helyezzük a paradicsomszószos halcsíkokat, végül balzsamkrémmel díszítjük (természetesen ez akár el is hagyható).

Fogas egészben sütve

Fogas egészben sütve

A megtisztított, megmosott halat nagyjából négy centinként, rézsútosan bevagdossuk, megsózzuk, és félórát állni hagyjuk. Közben a fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a két evőkanál olajjal, és kívül-belül bekenegetjük vele a halat. Gerincét két helyen megroppantjuk, a pirospaprikával elkevert lisztben alaposan megforgatjuk, szájába egy burgonyát teszünk. Olajat forrósítunk egy akkora serpenyőben vagy lábosban, amelybe a hal belefér. Amikor az olaj felforrósodott beletesszük a fogast úgy, hogy az edény oldalát követve félkörívben meghajoljon. Amikor az egyik oldala pirosra sült, óvatosan lapátkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ha megsült, hasával lefelé tálra tesszük, vigyázva, hogy a 'görbülete' megmaradjon. Szájából a burgonyát kivesszük, és a helyére egy citromkarikát teszünk. Burgonyát (hasáb, hercegnő, petrezselymes, stb.) és majonézt kínálunk hozzá.

Hekk vega dunyha alatt

Hekk vega dunyha alatt

Előző részben egy jó kis sajtos-tejfölös filézett hekk elkészítését írtam le. Most egy ettől erősen eltérő ízvilágú ételt szeretnék bemutatni. Egy igazi reformkonyhai érdekességet. Természetesen ennek az alapját is a filézett hekk adja. Nagyon sokan vannak, akik a könnyebb ételeket szeretik. Kerülik a zsírosabb tejtermékek fogyasztását, azonban zöldségekre minden mennyiségben vevők. A mostani receptem egy ilyen, az úgynevezett reformtáplálkozás egyik fogását képező halas-zöldséges étel elkészítését mutatja be.

Egészséges életmód magazin hírek
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem kell sötétben hazaérkezni. Örülünk az ébredező, megújuló természet csodálatos színeinek. De sajnos a hóval, hideggel és esővel tarkított telet követően menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság is, van akinél előbb, van, akinél később. A tavaszi fáradtság tünetei...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a...
Sült harcsafilé

Sült harcsafilé

A halfiléket sózom, borsozom, paprikával is megszórom. A citrom és a narancs héját lereszelem, és rákenem a halakra, majd a kifacsart levüket rálocsolom. Végezetül öntök rá fűszerolajat, és 1-2 napig hűtőben tartva, néha megforgatva pácoljuk. Kevés olajon az egyik oldalát kb. 5 percig, a másik oldalát pedig kb. 3 perc alatt pirosra sütöm. A hal nagyon puhára, omlósra fog sülni. Szálkamentes, bátran ehető. Friss salátalevél mixel, paradicsommal, citromgerezdekkel kínáljuk.

Zöldséges hal

Zöldséges hal

A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk egy lábasban a burgonyát és répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A felszeletelt gombát külön pirítjuk meg. Előmelegített tűzálló edényben vajon megsütjük a halat a forró sütőben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órát sütjük.

Tuti menü