Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ne így csináld! képes leírás - Fogyókúrás receptek.tlap.hu
részletek »

Ne így csináld! - Fogyókúrás receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fogyokuras-receptek.tlap.hu » Ne így csináld!
Keresés
Találatok száma - 3 db
Bulémia, népbetegség?

Bulémia, népbetegség?

Manapság kezd egyre 'divatosabbá' válni társadalmunkban a bulémia, leginkább az olyan fiatal nők, lányok körében üti fel a fejét, akik nincsenek megelégedve a testükkel. Azonban ez a betegség lelki eredetű is lehet, még pedig azért mert a páciensnek az egyetlen megnyugtatást, boldogságot az evés okozza. E betegség kialakulásáért talán a divatvilágot mondhatjuk felelősnek, ők sulykolják ugyanis bele a fiatal, befolyásolható lányokra, hogy az a szép, aki formás, de inkább vékony. Mégpedig úgy, hogy olyan ruhákat készítenek, ami egy pufibb lányon nem áll jól, továbbá, hogy minden modell vékony, rosszabb esetben csont sovány és erről vesznek példát a fiatalok. A bulémia egy táplálkozási zavar, az ebben szenvedő egyénnek túlzott étvágya van, falási rohamok törnek rá, ezután következik a lelkiismeret-furdalás, ami miatt hányással könnyít magán. Bulémiás tünetek leginkább az önbizalomhiányban szenvedő embereknél, a szeretethiányban szenvedőknél vagy egy-egy nagyobb csalódás után fordul elő, de van olyan illető, aki pusztán a figyelemfelkeltés miatt teszi ezt.

Elrettentő példaként szolgálhatnak az anorexiás lány képei...

Elrettentő példaként szolgálhatnak az anorexiás lány képei...

Samira Jay évekkel ezelőtt azért rakta fel képeit az egyik közösségi oldalra, hogy más lányokat buzdítson a kóros soványság elérésére. Azonban Samira mára már megretten saját testének akkori látványától, ezért misszióba kezdett a többi anorexiás segítésére. Samirát 12 évesen érte utol az evészavar, azóta éveket töltött el a különböző anorexiát támogató weboldalak böngészésével, ahol a felhasználók arra buzdítják egymást, hogy a kóros vékonyság a követendő trend. Most, hat évvel később Samira felépült a betegségből, és elszánta magát arra, hogy segíteni próbál a kór áldozatain.

Halálig koplalnak az anorexiások

Halálig koplalnak az anorexiások

A kamasz lányok szinte sosem elégedettek a testükkel. Sokan közülük annyira kövérnek, rossz alakúnak tartják magukat, hogy a vélt szépségért az életüket is veszélyeztetve éheznek. Szakértőink szerint a család feladata felismerni, ha baj van. Az evészavar, azaz az anorexia nervosa főleg lányoknál kialakuló pszichés alapú betegség, amely súlyos lesoványodással jár - határozta meg kérdésünkre Bense Tamás családorvos a betegséget.

Tuti menü